Tratarea Mdf-ului

Mdf vopsit

Efecte speciale

Mdf furniruit

Placa fibrolemnoasa cu densitate medie (Medium Density Fiberboard) este obtinuta prin presarea la temperaturi inalte a fibrelor de lemn cu rasini speciale. In termeni de produse lemnoase, se poate spune ca mdf-ul brut este cel mai versatil material datorita proprietatilor sale: este dens, plat, rigid, nu are noduri si este usor de prelucrat.
Pentru a beneficia insa la maximum de potentialul mdf-ului este nevoie de tehnologii de tratare si de prelucrare de ultima generatie, iar Atvangarde si-a concentrat activitatea in aceasta directie.
Astfel, operatiunile pe care le executam sunt:
– Debitare
– Prelucrare CNC pe suprafata pentru diferite modele
– Frezare
– Slefuire
– Curbare
– Pregatire a suprafetelor pentru vopsire
– Vopsire in peste 3200 de culori cu finisaj mat, lucios sau cu efecte speciale
– Furniruire
– Lacuire mdf furniruit sau aplicare de ceara
– Baituire mdf furniruit in peste 200 de nuante
Vopselele sau lacurile pe baza de apa folosite in ciclurile de vopsire sunt de cea mai inalta calitate, iar procesul de productie tehnologizat si resursa umana perfectionata garanteaza un finisaj impecabil al fronturile de mdf vopsit (suprafata si canturi). Aplicarea corespunzatoare a vopselei creeaza o pelicula ce sigilieaza placa de mdf, care devine astfel rezistenta la umezeala si la temperaturi ridicate. (Spre exemplu, nu exista riscul exfolierii daca se foloseste un cuptor incorporabil). Acelasi lucru este valabil si in cazul fronturilor prelucrate CNC, unde vopseaua este aplicata in frezari fara impuritati, gazari sau zone scurse.
Pentru furniruirea MDF-ului folosim esente autohtone sau exotice rafinate printr-un procedeu specific care le face mai omogene in structura lor. In functie de finisajul dorit, fronturile furniruite pot fi ceruite, lacuite sau baituite.